Z makaronem, marchewką bez zielonego
Pizza margherita w kształcie króliczka
polędwiczki z kurczaka w złocistej panierce podawane z frytkami
spaghetti, wołowina mielona, sos pomidorowy, ser Grana Padano D.O.P
Włoskie kopytka w sosie pomidorowym
z tortelini alla carne
z pesto bazyliowym i mozzarellą
kozi ser, pieczony burak, roszponka, rukola, prażony orzech włoski, sos Vienegret, krem balsamiczny
krewetki, mix sałat, orzechy arachidowe mango, rukola, pomidorki koktajlowe, sos cytrusowy
polędwica wołowa, kompozycja sałat, ogórek, papryka, cebulka czerwona, pomidorki koktajlowe, sos cesar, oliwa extra vergine
grillowana pierś z kurczaka, kompozycja sałat, pomidorki cherry, papryka, cebulka czerwona, Parmigiano Reggiano D.O.P
Tradycyjne, cienkie włoskie pieczywo, sól, rozmaryn, oliwa Extra Vergine
120 g siekanej polędwicy wołowej, cebulka, pieczarka, ogórek konserwowy, oliwa extra vergine, pieprz, sól, focaccia
krewetki Black Tiger, sos winno-maślany, marynowany zielony pieprz, czosnek, natka, focaccia
Salsa pomidorowa, pesto bazyliowe, czosnek, szynka parmeńska, czarne oliwki, ser Parmiggiano Reggiano D.O.P
grzanka, pimidorki cherry, mozzarella, bazylia, oregano, czarne oliwki, oliwa Extra Vergine, ser grana Padano
chlebek, wypiekany w piecu, Guanciale, Pecorino Romano D.O.P, świeżo mielony pieprz
deska włoskich długo dojrzewających wędlin oraz serów, oliwki, suszony pomidor, focaccia
Polędwica wołowa krojona, rukola, cytryna, sól, pieprz, płatki Parmeggiano Reggiano D.O.P, Oliwa Extra Vergine, foccacia
Polędwiczka wieprzowa, borowiki, cebulka, masło, natka pietruszki
stek z polędwicy wołowej, prawdziwki, czarna trufla, białe wino, pomidorki cherry, ser kozi
Trzy rodzaje mięs – polędwiczka wp. schab, pierś z kurczaka – duszona w sosie z zielonego marynowanego pieprzu i śmietanie, pietruszka
plastry cielęciny, duszone, pieprz, sól, sos cytrynowo-maślany
sos pomidorowy pelatti, mozzarella fior di latte, bazylia
anchois, oliwki, kapary, czosnek, oregano, sos pomidorowy pelatti
szynka cotto, sos pomidorowy pelatti, mozzarella fior di latte
szynka cotto, pieczarki, sos pomidorowy pelatti, mozzarella fior di latte
salami picante Sorrentino, sos pomidorowy pelatti, mozzarella fior di latte
salami łagodne Napoli, sos pomidorowy pelatti, mozzarella fior di latte
Nduja Calabrese Picante, cebulka karmelizowana, czosnek, natka pietruszki, bazylia, organo, sos pomidorowy pelatti, mozzarella fior di latte
Gorgonzola D.O.P, Pecorino Romano D.O.P, Grana Padano D.O.P, sos pomidorowy pelatti, mozzarella fior di latte
oliwki, cebula, pieczarki, pieczona papryka, czosnek, sos pomidorowy pelatti, mozzarella fior di latte
Szynka cotto, ananas, sos pomidorowy pelatti, mozzarella fior di latte
szynka cotto, pieczarki, oliwki, sos pomidorowy pelatti, mozzarella fior di latte
Spianata picante, jalapeno, sos pomidorowy, mozzarella fior di latte
Salami picante Sorrentino, pieczona papryka, papryczka ostra jalapeno, sos pomidorowy pelatti, mozzarella fior di latte
salami picante Sorrentino, szynka cotto, oliwki, pieczarki, sos pomidorowy pelatti, mozzarella fior di latte
Panchetta, szynka cotto, pieczarki, oliwki, cebula, papryczka jalapeno, sos pomidorowy pelatti, mozzarella fior di latte
szynka parmeńska Fiorucci [crudo-dojrzewająca], rukola, parmigiano reggiano D.O.P, pomidorki cherry, sos pomidorowy pelatti, mozzarella fior di latte
szynka parmeńska Fiorucci [crudo-dojrzewająca], panchetta, szynka cotto, salami picante Sorrentino, sos pomidorowy pelatti, mozzarella fior di latte
Krewetki, natka, czosnek, sos pomidorowy pelatti, mozzarella fior di latte
Polędwicz wołowa, papryczka jalapeno, szczypior, sos pomidorowy, mozzarella fior di latte
Panchetta, jajko, pieprz, szczypiorek, Pecorino Romano D.O.P, śmietana, mozzarella fior di latte
Panchetta, gruszka, orzechy włoskie, karmel, mozzarella fior di latte
Kurczak, kukurydza, ananas, mozzarella fior di latte
Spaghetti, czosnek, peperoncino, pomidorki cherry bazylia, natka, ser Grana Padano D.O.P, oliwa Extra Vergine
Spaghetti, Guanciale, Pecorino Romano D.O.P, Parmigiano Reggiano D.O.P, żółtko, świeżo mielony pieprz
Rigatoni, Guanciale, cebula, ser Pecorino Romano D.O.P, pieprz świeżo mielony, oliwa Extra Vergine
Tagliatelle, Gorgonzola D.O.P, kurczak, szpinak, suszony pomidor, śmietana, gruszka
Makaron tagliatelle z sosem bolognese, mięso wołowe z warzywami, ser Grana Padano
Tagliatelle, krewetki Black Tiger, pspryka, cebula, czosnek, miód, peperoncino, sos winno-maślany, natka pietruszki, oliwa Extra Vergine
Czarne Tagliatelle nero di sepia, krewetki Black Tiger, mule, vongole, mątwa, wino, czosnek, sos pomidorowy, natka, oliwa Extra Vergine
Farfalle, świeży łosoś, cukinia, pomidorki Carbone, natka pietruszki, oliwa Extra Vergine
Gnocchi z kozim serem, masło truflowe, Vellutata z czarnymi truflami, ser Pecorino Romano D.O.P, oliwa Extra Vergine
Chicche - gnocchi trzy kolory, krewetki Black Tiger Parmigiano Reggiano D.O.P, Gorgonzola D.O.P, Pecorino Romano D.O.P, Scamorza, pmidorki cherry, natka, śmietana
Ryż Arborio, małże, krewetki Black Tiger, mule, vongole, mątwa, białe wino, pomidorki koktajlowe, oliwa Extra Vergine
Ravili z ricottą i szpinakiem, pomidorki cherry, masło, bazylia, czosnek, ser Grana Padano
białe wino, czosnek, peperoncino, natka pietruszki, oliwa Extra Vergine, focaccia
Gorgonzola D.O.P, seler naciowy, peperoncino, śmietana, natka pietruszki, focaccia
Spaghetti quadrati, mule, małże, vongole, krewetki, mątwa, oliwa z oliwek Extra Vergine, pomidorki cherry, czosnek, białe wino, natka pietruszki
Filet z łososia, pomarańcze, mięta, sól, pieprz, masło
Intensywny , głęboki rubinowy kolor. Owocowy aromat z nutami wiśni, czerwonej porzeczki z wyraźną kwasowością doskonale zbalansowaną dzięki słodyczy i miękkości. Jest doskonałym dodatkiem do Parmigiano Reggiano i innych dojrzałych serów, przy tym jest idealną kombinacją do słodyczy i ciast.
Firma Tenuta L’Impostino położona jest na Nizinie Maremmy na zachodnim wybrzeżu Półwyspu Apenińskiego, w regionie Toskania. Wino produkowane z dwóch szczepów: Sangiovese i Alicante. Położenie winnic zapewnia doskonałe warunki dla dojrzewania. Żywy rubinowy kolor, wino bardzo świeże, rześkie z owocowym finiszem . Polecane do dojrzałych serów i wędlin, a także do mięs czerwonych i dziczyzny
Większość primitivo jest uprawiana w Apulii, „obcasie włoskiego buta”. Wonne, krzepkie, czerwone wino, smak zależy od dojrzałości owoców. Jeśli odmiana jest sadzona w chłodniejszym klimacie, przeważają aromaty czerwonych owoców, cieplejszy klimat sprzyja nutom jagód, anyżu czy pieprzu.
Wytrawne wino o pełnej strukturze, szczep Nero d’avola. Rubinowy kolor z filetowymi refleksami. Silne aromaty owocowe, z dominującą nutą wiśni. Harmonijny finisz. Idealne do każdego rodzaju dań, świetnie pasuje do pieczonego, białego i czerwonego mięsa, ser i wędlin.
Terra d’Aligi to rodzinna winnica, która produkuje wino od pokoleń przez rodzinę Spinelli. Produkowane ze szczepu Pecorino. Odmina kojarzona z Abruzją i środkowymi Włochami. Słomkowo-żółty kolor ze złotymi refleksami. Pięknie się otwiera akcentami białej brzoskwini, kwiatów lawendy, miodu i wanilii. Miękki, trwały i pełny finisz. Polecamy do risotto i ryb. Warto spróbować również z serem owczym Pecorino Romano.
Wytrawne, białe wino z winnicy Paolini znajdującej się w dzielnicy włoskiej Sycylii. Wino w 100% wykonane jest ze szczepu Chardonnay. Wino o bardzo ciepłym i bogatym charakterze z długim, mineralnym finiszem. Głęboki słomkowy kolor. Urzeka bukietem dojrzałych gruszek i bananów. Świetnie sprawdza się do dań kuchni śródziemnomorskiej na bazie ryb.
Białe, wytrawne wino produkowane w regionie FRIULI przez rodzinę PITARS, ze szczepu Pinot Grigio. Wino o jasno-słomkowym kolorze, z jasnozielonymi refleksami. Gładkie, kremowe, bardzo cytrusowe. Emanuje zapachem kwiatów akacji, gruszek i owoców cytrusowych. Bardzo uniwersalne wino, pasuje do przystawek, zup, owoców morza oraz mięsa białego.
Godziny pracy